Category: Kultúrák

07
már

Egy mosoly Bukarestből

A hétvégén Bukarestben jártam a családommal és 3 csodaszép napot töltöttünk el. Ez volt a második alkalom, amikor ott jártam és valósággal elrabolta a szívemet a város.

Éppen a húgommal fotózgattunk az utcán, amikor észrevettem, hogy ez a kislány néhány méterre tőlünk kíváncsi tekintettel figyel minket. Rámosolyogtam és rögtön viszonozta. Ez az ártatlan gyermeki boldogság annyira magával ragadott, hogy nem tudtam megállni és készítettem róla egy képet.

Ez a lányka a mosolyával teljesen bearanyozta a napomat, gondoltam megosztom veletek.

14
dec

Integráció

A kultúrák együttélése szerintem mindig is egy izgalmas téma volt, de talán ez a kérdés mostanában még érdekesebbé vált.

Mindannyian picit máshogyan éljük meg azt, hogy teljesen más nemzetekből is érkeznek a hazánkba és próbálnak itt egy új életet kezdeni. Sok módon szokták ezt a szituációt kezelni az emberek, de úgy vettem észre, hogy van egyfajta gondolkodás, ami egyre nagyobb teret kezd hódítani. Szerintem rendkívül jellemző az európaiak többségére, hogy az ideérkezőket próbálják olyanná tenni, mint amilyenek ők. Van ahol ez a folyamat teljesen békésen megy végbe, de van ahol ez esztelen erőszakba tud torkollani.

Természetesen valamilyen szintű egységesülésre szükség van ahhoz, hogy valakik együtt tudjanak élni, de nem tartom jónak azt, ha ezt erőszakosan és túlzott formában próbálják megtenni. Ezzel a fotómmal erre a problémakörre szerettem volna felhívni a befogadók figyelmét.